BÚTORFESTŐ, ÖNISMERETI FELNŐTT ALKOTÓTÁBOR

BÚTORAIDAT ÉS ÖNMAGADAT FELÚJÍTÓ FELNŐTT ALKOTÓTÁBOR
Jelentkezési határidő: 2018. július 28. szombat

Délelőtt bútorfestés, felújítás, tervezés, szabad alkotás, tanulás, technikai trükkök, dekorációs elemek, antikolás, stencilezés és minden, ami a bútorfelújításhoz tartozik. (Iványi Zsófi – BOHOdesign)
Délután, este önismereti beszélgetések, függőágyas lazulás, masszázs, sámándobolás, tábortűz, közös sütögetés, beszélgetés, női kör. (Miskovics-Kobza Zsuzsa Meső és Imre)

Na ebben minden benne van, ami belőlünk kifér! HÁROM nap tömény figyelem magunkra, egymásra. Elmélyülhetsz a szabad alkotásban, figyelhetsz kifelé és befelé, beszélgethetsz vagy lecsendesülhetsz, tanulhatsz vagy megteheted azt is, hogy csak sodródsz velünk.

Évkezdés előtti, nyarat kipihenő FELNŐTT – NŐI – TÁBOR, ahol bútort festünk, javítunk, kicsit megismerjük magunkat és a környezetet is. Nagyon összetett, de semmikeppen sem megeröltető, sokkal inkább az alkotásban és elmélyülésben magunkba feledkező napokat találtunk ki nektek.

Ja, a helyszín….. Kóspallag, Börzsönyi Szabadidőközpont

Időpont: 2018. augusztus 24. 11 órától augusztus 26. 18 óráig (azaz három teljes nap)

Utazás: egyénileg
Szállás: jurtában
Ellátás: reggeli, ebéd (étteremből hozatjuk vagy főzik nekünk), vacsora (grill zöldség, kolbász, lecsó stb)
Részvételi díj: 54.900 ft (előlegnek 27.000 ft-ot kérünk átutalni)
Jelentkezési űrlap a lap alján.

Az ár tartalmazza a három nap alatt a segítők munkadíját, az összes felhasznált anyag költségét, a szállást és a fent leírt étkezéseket.
Az utazást egyénileg kell megoldani, igény esetén telekocsi szervezéséhez összekapcsolhatom majd a résztvevőket.

Alacsony létszámú tábor lesz (5-6 fő), részvételnél a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe.

Program:
 1. nap, péntek
  – megérkezés, ismerkedés
  – jurták és a környék felfedezése, ismerkedés (Meső vezetésével)
  – hozott ebéd (batyus piknik!), kávé, tea, süti
  – hozott kisbútor javításának kezdete (ez tőletek is függ, milyen állapotú bútorokkal érkeztek). Ebben Imre lesz segítségünkre. Csiszolunk, csavarozunk, fatapaszolunk, zsanérokat erősítünk stb. Mindenféle eszközhasználatot megismerhettek, ami a javítások közben előkerülhet. Festés elkezdése: tervezés, álmodozás, szín-inspirációk és ha gyorsak voltunk, nekilátunk a festésnek
  – vacsora
  – sámándobos, éneklős, beszélgetős tábortűz
 2. nap, szombat
  –  reggeli
  – hozott bútor festése
  – közben ebéd
  – délutántól önismereti beszélgetések Mesővel, EMK játék
  – vacsora
  – beszélgetés, elvonulás, masszázs (kinek mihez van kedve, ereje)
 3. nap, vasárnap
  –  reggeli
  – utolsó simítások a kisbútoron, dekorációk, lezárás (viasz, lakk) – nagyon örülés
  –  közös ebéd
  – délután elbúcsúzás, lezárás Meső vezetésével

Láthatpod, a programot úgy állítottuk össze, hol jusson idő alkotásra, tanulásra, önismeretre, egymás megismerésére és a nyugalomra, lazulásra is.
Kifejezetten ajánljuk a nyarat kipihenni vágyó anyukák számára:) Ez a tanévkezdés előtti utolsó hétvége…. egész biztos jól fog jönni a feltöltődés…

Rólunk:

Iványi Zsófi – BOHOdesign bútorfestés, EMK játék

Több éve (3-4?) tartok bútorfestő foglalkozásokat – talán álmomból felébresztve is megtanítalak az alaptechnikákra (de ez most több lesz). Hidd el, amiket a képeken látsz, te is meg tudod csinálni. Amiben különböznek az én foglalkozásaim egy hagyományos bútorfestés technikai workshopoktól, az, hogy különös figyelmet szentelek annak, hogy az alkotással töltött alkalmaink a totális énidőt szolgálják. Évek óta anyukákkal dolgozom együtt így vagy úgy. Látom, és a saját bőrömön is megtapasztaltam a problémákat: elfáradunk, nincs időnk magunkra, a “kreatívkodás” az, amikor a gyerekkel leülünk színes papírokat ragasztgatni, vagy maszatolni, maradékot eszünk és hideg kávét iszunk.
NA EZ ITT NINCS.
A “kreatív énidő” workshopokon igyekezlek rábeszélni, hogy ne az otthon anya után hüppögő gyermekednek fessed a sámlit (bizony, a lelkifurdalás ezt hozza ki: “ha már otthonhagytam, neki festek”), hanem készíts valamit SAJÁT MAGADNAK! Olyan színnel, ami neked tetszik, éppen úgy, ahogy akkor, abban a pillanatban neked van hozzá kedved. Ha bátortalan vagy a színhasználatban… biztosan rábeszéllek, hogy most itt az alkalom kipróbálni valamit, amit eddig még soha. Főzöm a kávét, amit megihatsz ahogy neked tetszik (igen, melegen, akkor amikor akarod), ott állok melletted és segítek továbblépni, ha elakadsz egy-egy választásnál: melyik színt, milyen mintát stb. Évek alatt megtapasztaltam, hogy egy-egy színes, kirívó, mintás tárgy megfestése mekkora katartikus örömöt tud okozni:)
Figyelem! A BOHOdesign foglalkozásokon mindent te magad készítesz, a végeredmény egyedül a sajátod. Nem rajzolok elő, nem veszem ki az ecsetet a kezedből, mindent te csinálsz. Megmutatom, hogyan, a többi a te dolgod!
Ezt a tábort azért találtam ki, mert az anyukáknak szóló, pihentető, befelé és kifelé figyelő kreatív énidő workshopok már kívánják a folytatást (és kértétek)…. ez hasonló lesz, csak sokkkkkkkkal többet fog adni. Mind tudásban (hiszen itt elkészül egy kisebb tárgy és egy bútor is!) mind felöltődésben.
Hagyd otthon a családot pár napra és gyere velünk alkotni, pihenni, együttlenni!

Hivatalos nevünk Miskovics-Kobza Zsuzsanna, és Imre, de maradjunk annál, hogy Meső és Uff.

Én magam tíz esztendővel ezelőtt „hagytam el” tanítói pályafutásomat, új szerelmek felé igyekezve. Így lettem mára szülésfelkészítő, dúla, gyermekágyas segítő, bébszitter, kengurúla kötődéstámogató és PREPARE/ENRICH párkapcsolati tanácsadó. Tíz éve tartok izzasztókunyhókat, húsz éve női köröket, egyéni és csoportos lélekmunka kíséréseket gyógyító beszélgetések néven. Az életem pont olyan, mint egy csodálatos intarziás bútordarab.

Imre először halász ember volt, majd hegesztő, később masszőr, majd őt is elkapta a természetközeli népek gyógyító tudásának és lelkületének a vonzása. Nahát, egy másik intarziás bútordarab. Miután összetalálkoztunk, jött az ötlet. BérImre. Az ezermester, aki kölcsönbe adható. Jóféle vállalkozás. Az elvonulásokat, kunyhókat immáron ketten kivitelezzük és nehezen tudok visszaemlékezni az időkre, amikor mindezt még nélküle…

Mit adhatunk neked magunkból ebben a táborban?

A bútorfestés elmélyülés. Transzállapot. Fló. Amikor átadod magad neki, lehetővé teszed önmagadban a transzformációt. Amikor elhatározod, még más ember vagy, mint amikor folytatod, átadod neki magad, esetleg ledob a hátáról, aztán újratervezed, újrakezded, vagy amikor befejezed. Fontos belső munkáknak segítője lehet az alkotás lélekállapota.

Jómagam segíthetek neked felhozni lelked mélyéről saját igazságodat. Ki vagy te ma? Hol tartasz és merre mész? Min szeretnél változtatni? Mit megtartani, mit megengedni? A felismerésekhez olyan egyszerű dolgokat figyeltetek meg veled, mint a saját érzéseid és szükségleteid. Mert ők vannak. Azt kérik Tőled, hogy ismerd fel őket és az ő jelzéseikre alapozva éld az életed. Így lehetsz elégedett. Így lehetsz boldog.

Imre biztosíthat a kreativitás kiteljesítéséhez türelmet, tapasztalatot, ötletet, együttgondolkodást, kétkezi segítséget, életbölcsességet. Váll és hátfájás okán két izmos tenyér szakértelmét. Az ezermester férfi által nyújtható sokszínű fizikai síkú biztonságot.

Mit adhatunk ketten együtt nektek? Sámándobolást a tűz fényénél, dalok tanítását, életfilozófiát, párkapcsolati mintát, kommunikációs élhetőséget az életben megmutatva, életmeséket, történeteket.”

A helyszínről:

A Börzsönyi Szabadidőpark egyik jurtáját és lakókocsiját foglaljuk el. Igen, ezekben fogunk aludni… nem biztos, hogy mindenki ennyire nomád, de régi vágyam volt a jurta kipróbálása:)

Közvetlenül ezek mellett nyári konyha, reggelizőhelyek, wc és zuhanyzó állnak rendelkezésre. Luxuskörülményekkel senki ne számoljon, de természetközelivel mindenképpen. A hely nagyon szép és nyugalmas! ideális mindenféle elvonulásra, kikapcsolásra.

 

Festeni vagy a szabadban, vagy egy közösségi térben fogunk. Pingpong, nyugágy, csend stb biztosan lesznek.

 

Mit hozz magaddal?

– Keress egy kisbútort, amit szívesen felújítanál! Fontos, hogy szerkezetileg ép legyen. Kisebb javításokat tervezünk elvégezni, de nagyobbakra ebben a pár napban nem lesz idő. Ha nincs bútorod, jelezd és szerzünk neked. A választott bútorról állapotfotót fogok kérni mindenképpen (remélem, megérthető, hogy elsősorban festeni szeretnénk:). Kisbútor alatt értek széket, hokedlit, kisebb dohányzóasztalt vagy éjjeliszekrényt.
– első napra batyus ebédet: azaz olyasmit, amit szívesen megosztasz velünk, amolyan svédasztal szerűen.
– ruhát, tisztálkodószereket, amiket egy utazásra vinnél:)
– minden festéshez szükséges eszközt biztosítunk
– teljes ellátás lesz az első napi közös ebédet követően, így maximum nassolnivalót érdemes hozni

 

 A jelentkezésed 27.000 Ft előleg befizetése után lesz végleges. A fennmaradó összeget a táborban fizetheted. Utalhatsz egyben is, ha úgy kényelmesebb.

Lemondási feltételek:
2018. augusztus 3-ig lemondás esetén az előleg 90%-át tudjuk visszafizetni,
2018. augusztus 10-ig lemondással az előleg 80%-t,
2018. augusztus 10-től szintén a 80%-ot tudjuk visszaadni de csak abban az esetben, ha a helyedet betölti valaki.
A tábor átruházható.
A tábor esetleges elmaradása esetén természetesen a befizetett összegek 100%-át visszautaljuk! De nem lesz ilyen:)

Ha szeretnél hasonló programokról értesülni, vagy a workshopokon kedvezményesen részt venni, iratkozz fel a hírlevélre:

Hírlevél és eDM feliratkozás:

A FELIRATKOZOM gombra kattintással elfogadod, hogy a BOHOdesign workshopokról, oktatóanyagokról, újdonságokról, akciókról, játékokról emailben értesítelek (azaz elfogadod, hogy “reklámot tartalmazó hírlevelet kapsz!), továbbá a feliratkozással egyidejűleg elfogadod az adatkezelési szabályzatátot. (kattintással nyitható, olvasható)

Név (hogyan szólítsalak)*
Email (ide küldöm a leveleket)*
Elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot*

Szólj hozzá, kérdezz!

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát. részletek

Az Ön hozzájárulása A honlap böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni. Hogyan lehet törölni/kikapcsolni a cookie-kat? Minden böngésző lehetővé teszi a cookie beállításainak változtatását. Viszont nagyon fontos, hogy mivel a cookie-k célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése esetén előfordulhat, hogy felhasználóink nem lesznek képesek weboldalunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében. Általában a böngészők „Beállítások” menüiben találhatók a cookie-kal kapcsolatos beállítások. A cookie-k beállításával kapcsolatban az alábbi linkek is segítségére szolgálnak, valamint további információt az egyes böngészők „Súgó” menüjében talál.

bezárás