Festett bútor

A bútorfestésben megtestesül szinte minden, ami az elmúlt években fontos volt számomra: az értékmentés, az újítás-újragondolás, a környezetvédelem, az otthon szépítése, az eklektikus bohém stílus…

 

Szívesen dolgozom régi bútorokkal, legyen az akár egy ósdi sámli a dédi háza elől, egy egyszerű, jellegtelen fenyőszekrény, egy szocreál asztalka, koloniál újságtartó, virágállvány, Bononza asztalka….. bármilyen régi – de szerkezetileg azért ép – bútorba szívesen álmodok új személyiséget:)

És nem csak bútorfelújításban gondolkozom, szeretek kisbútorokat, apróbb használati tárgyakat magam elkészíteni, mint mondjuk egy előszobába való fogas, kulcstartó vagy éppen egy kis ottomán.

Dolgozom megrendelésre is, ebben az esetben fontos a bútor állapota, illetve az, hogy a TE stílusod találkozik-e az ENYÉMMEL. Szeretek úgy bútort festeni, hogy a színt és a mintákat megbeszéljük, közösen kiválasztjuk… a többit azonban rám bízod. A bútorfestés számomra egy alkotófolyamat. Tervezek természetesen előre mindent (!), azonban az esetek 99%-ban munka közben felülírom a terveket, mert akkor látom igazán, mit kér a bútor, a szín, a forma. Akkor keress meg, ha ez a rugalmasság belefér. Természetesen festek fehér-antikolt-vintage stílusban is…. ha szeretnéd, de lehet, rá foglak beszélni valami kis extrára:)

Alább munkáimból összeállított galériát láthatod, melyben megmutatom, milyen stílust keress nálam, illetve ami mellett árat találsz, azt meg is rendelheted. Ha szeretnéd, hogy neked fessek, 3500 Ft/óra díjon dolgozom, ehhez jönnek még anyagköltség és ha vannak egyéb költségek (utazás+idő), de minden esetben egyedileg adok ajánlatot. Minden esetben kapsz számlát:)
Itt érsz el: info@bohodesign.hu

BÚTOROK

Arany-barna fenyőkomód

Barnára pácolt komód arany mintákkal a fiókon. A minták több helyen plasztikusan kiemelkednek a fiók síkjából. Néhány motívum csak súrlófényben látszik. Az arany mintán türkizkék “koptatott” minta van, ez is inkább közelről látszik, ad egy kis színt az egész bútornak.


Hasonló rendelhető, ár megegyezés szerint (ez a komód lecsiszolva érkezett hozzám, így az elkészítés 28.000 Ft volt)

Bohém láda

Barnára pácolt fa láda, domború mintával, gyönyörű türkiz-arany párosítással.

 

Festett türkiz asztal

Egyszerű IKEA asztalt festettem türkizkékre, s egy fehér stencilmintát kapott. Az oldalán 3D stencil van.
Lakk réteggel zártam a könnyebb tisztíthatóság miatt.

Hasonló asztal rendelhető! rendeles@bohodesign.hu
Á
ra ugyanezzel az asztallal, mintával: 44.900 Ft
Az átfestett asztal teljesen új!

 

 

 

Nagyon bohém komód!

Lányom szobájában kallódott ez a kis komód sokáig, majd bekerült a műhelyembe, így született meg ez a szerelemdarab…  Már megtalálta új helyét pszichológus barátnőm rendelőjében, de szívesen festek Neked is hasonlót. Terápiás bútor lett:)

Ha szeretnél, rendelj egyet, bármikor megfestem. A színt te választhatod!
Ha túl sok, vagy éppen kevés a minta, azon is változtathatunk, de az ár alapvetően erre a fazonra vonatkozik.
És ha szeretnéd velem elkészíteni, gyere el a műhelyembe, hozd a saját kis komódodat, segítek! Enek részleteit a workshopoknál találod, egyéni foglalkozás alatt.

Az új festett komód ára: 24.900 Ft

 

Újrafestett vizesláda

Egy korábbi workshop résztvevőtől kaptam megrendelést erre a ládára, kérés csak annyi volt, hogy olyasmi legyen, mint amit a foglalkozáson festett. A képeket lapozva a végén találod a ládát, ami a “minta” volt, a legutolsó kép pedig a kiindulást mutatja, ami egyben bizonyíték is arra, hogy minden bútorból ki lehet hozni az igazi énjét!
Ezzel a ládával kb 12 órát dolgoztam, de ebben benne van a csiszolás, tapaszolás és alapozás is. Egy szebb állapotú bútor azért ennél gyorsabban megy:)

 

Reggelizőtálca (vagy játszóasztal kislányoknak:)

Rendelhető új fenyő alapanyagú asztalka, Annie Sloan Florence és Emperors Silk színekkel festve (más szín is kérhető, a képen ezek), a minta Pagina Galeria stencillel készült, bútorviasszal, igény esetén lakkal felületkezelem.
Ára: 8900 Ft
(néhány hét elkészítési idővel, mivel az asztalkát rendelem, s annak is van egy gyártási ideje)

“Cementlap” mintás cipőspolc

 


Natúr fenyő vagy “Ikea Leksvik” színben 19.000 Ft

A zöld polc

Kedvenc pávamintával, méregzölddel, arannyal, metálzöld waxszal készült polcocska, három fakkos és egy csomó féle képpen forgatható.

 

 

“Csempemintás” bárszék

Garázsvásáron szereztem ezt a bárszéket, ütött-kopott volt, elkezdték lefesteni valami oldószeres festékkel, más részen megcsiszolták, több darabja ki volt törve. Tél volt…. semmi kedvem nem volt csiszolni, csak amit nagyon muszáj (törött sarok kozmetikázása). Ezért Annie Sloan krétafestéket választottam, amit mindenre lehet festeni és jól megtapad. Megküzdöttem vele, de sikerült, valóban tapad és szépen fed. Kapott 3D és sima stencilmintát az ülőrésze és az oldalai.

Ha szeretnél, festek Neked, akár másik színben is, az ÚJ ára 26.900 Ft

Türkiz-korall asztal

Ajándékba kaptam ezt az asztalt, nagyon sok hibája volt. Van, amikor mérlegelek, hogy érdemes-e a nagy/tökéletes javításokba energiát fektetni, vagy csak kap egy optikai tuningot és a feladatát ugyanúgy ellátja (csak szebben). Ez az asztal a műhelyemben áll, festünk rajta és erre tökéleten megfelel a hibáival együtt. Egyébként egy árnyas fákkal teli kertben tudom még elképzelni, korallszínű szép székekkel, citromtortával és limonádéval… az utolsó képen néhány kép, ahová megálmodnám.
Az asztal egyébként eladó (kör alakúra összecsukható), de mivel használjuk a workshopok alkalmával, amortizálódhat. A kiindulási ára 29.000 Ft. Ha kertbe szánod egy kis színfoltnak, tökéletes választás!

 

 

Csepel varrógép 

Ajándékba kaptam ezt a lábbalhajtós, asztalba süllyeszthető varrógépet, s egy kis felújítás ráfért. Nagyon csúnya foltos volt a teteje, lepukkant hangulata volt az egésznek.
A sárga-fekete egy elég elegáns külsőt adott neki, szeretem rajta a stencil-mintát is.
Annie Sloan Arles festékkel festettem, bútorviasszal zártam le.
Van hasonló régi darabod? Segítek kifesteni, ha szeretnéd! A saját bútor festés lehetőségről a workshop menüben találsz bővebben infót.

Úgy alakult, hogy megválnék ettől a varrógéptől, mert otthon nem fér el, a műhelyben pedig nem használom ki és csak porosodik szegény. Új külsejével hátha könnyebben talál otthonra.
A varrógép része működik, de íróasztalnak is szuper!
Ára: 22.900 Ft

 

Bonanza fésülködőasztal lányszobába:

Látható, hogy nincs menthetetlen bútor:) Egy nagyon rozoga fésülködőasztalt újítottam fel és festettem. Első színes munkám!!!

 

Fehér, krétafestékkel festett mandalás franciaágy

Ezt az ágyat barátnőm rendelte a jófogáson. A képeken nem látszódott, hogy ez egy műanyag, magasfényű, borzalmasan ronda mintájú ágy, fakó tüdőszínben. Meg sem fordult a fejünkben, hogy ez is egy opció, olyan jók voltak a képek. Na, ez tarthatatlan volt így, de a formája miatt érdemes a megemtésre. Lignocolor fehér krétafestékkel festettem, a mandala díszt 3D struktúrpasztával vittem fel az ágyra (Pagina Galeria stencil), majd színtelen és barna bútorviasszal antikoltam, így intenzívebben előtűntek a domború részek. A lábrészre is került egy sor enyhén domború stencilminta (Re-kreatív).
Ha szeretnéd, hogy a te ágyadat is lefessem, keress meg, küldj képeket, megbeszéljük, milyen hatást szeretnél, javaslok hozzá festéket és adok egy hozzávetőleges árkalkulációt. 1800 Ft/óra díjjal dolgozom (viszonylag gyorsan:).

 

Fehér mandalás, nagyonstenciles szekrény (“menyasszonyi ruha”)

Szintén ajándékszekrény, nem is akartam bevinni a lakásba, de kint már nem fért el. Szuperül lehet benne rendszerezni, nagyon szeretjük, így maradt, ám a lakkozott fenyő… tarthatatlan volt. Hiába saját részre készült, s kiabálok, hogy SZÍNES BÚTORT mindenkinek, azért vannak helyzetek, amikor a fehér a jó döntés. Ilyan, ha a teret mindenképpen szeretném nagyobbnak érezni és én azt a sarkot így terveztem meg. A stencilminta Annie Sloan Olive színnel készült, a stencilek: Pagina Galeria, Re-kreativ, Stamperia. Viasszal felületkezelt, nem antikolt.

 

Fehér éjjeliszekrény

Egy egész lakás minden bútorát festettem fehérre (az éjjeliszekrény és az ágy egy része lett csak zöld). Ennek egy darabja ez az éjjeliszekrény, még a műhelyemben. Harzo alapozóra került sok-sok vékony réteg fehér matt zománcfesték, nagyon szép lett!

 

 

Flamingós éjjeliszekrény

Ez azért magyarázatra szorul:) A lányom meglátott a Pinteresten egy flamingós éjjeliszekrényt és azt mondta, ilyet én is festhetnék neki… elhatároztam, hogy karácsonyra megfestem neki, ez lett, imádja (szerintem Győzikés, de ez van):

Ha megtetszik, rendelhető ÚJ 24.000 ft

 

Piros sámli

Hozott sámliból rendelhető, minden esetben kérj egyedi árajánlatot  rendeles@bohodesign.hu

Ha szeretnéd te magad lefesteni, hozd el a műhelybe, segítek!

A sámli bármilyen anyagból lehet (fa, laminált, lehet festett akár), amit a nagyinál találsz!

 

 

Gyerekszékek

Ez két konzervatívabb darab, a végül megrendelő nem kért rá mintát, s a színek váltogatására is én beszéltem rá.
A székek javításra szorultak, lötyögtek, s több helyen lakkfilccel össze voltak firkálva.

Külön ajánlatot kell kérni minden esetben.

APRÓSÁGOK – LAKÁSDEKOR

Fűszertartó polc (volt)

Arany és barna stencillel, metál waxokkal díszített fűszertartó, ami ezentúl bármi másra is használható:) Hozott darabokat szívesen átfestek, ebben az a szuper, hogy minimális az anyagköltség, mégis mutatós darabok születnek. Ha Te szeretnéd megfesteni, hozd el egy workshopra!

Kulcstartó

Kopottas raklapdeszka szépen szépen lecsiszolva, majd vajszínnel finoman stencilezve, fehér lazúrral lekenve, így a stencilezés éppencsak, hogy átüt, alig látszik.
A réz kulcstartót egy csoportban árulta valaki, metál waxokkal frissítettem fel, zölddel és rózsaszínnel… egészen megfiatalodott.

Más, különálló kulcsakasztóval hasonló rendelhető (ez egy egyszeri lehetőség volt)

Választható: stencil mintája, színe és a deszka mérete (ez árban arányosan nő, illetve csökken, kérj egyedi ajánlatot minden esetben: rendeles@bohodesign.hu)

Ára: 4500 Ft-tól (kulcstartó feltéttől függően)

 

Ajtótábla raklapdeszkából

Ilyen ajtótáblát – természetesen bármilyen felirattal:) – szívesen készítek neked szabadon választott színben, mintával. Az oldalamon látott stencilmintákból ha tetszik valamelyik, akkor azzal, de rám is bízhatod! A fém keretben szabadon cserélhető a felirat.
Hasonló ajtótábla rendelhető (szín szabadon választható), vagy workshopon elkészítheted magad!
Ára: 4500 Ft

 

Előszoba fogas

Korábban a sima falba fúrt IKEA fogasok kaptak valamivel méltóbb helyet ezen a csodás stencillel festett deszkán.

Hasonló rendelhető 

Mérete: kb 80×20 cm

ára: 14.000 Ft
Lehetséges eltérések: akasztók (stílusában hasonló lesz)
Választható: stencil mintája, színe és a fogas mérete.
Kérj egyedi ajánlatot minden esetben: rendeles@bohodesign.hu

 

 

Vintage lámpa

Textil bevonatú rózsaszín lámpa volt, a stílusa nem tetszett. Nem változtattam semmit, csak krétafestékkel lefestettem mindenhol, amitől a sima felület kapott egy régies textúrát. Így egy vintage stílusú lámpa lett belőle.

Háromkarú csillár testvére is átesett ugyanezen az átalakuláson. A lámpáról a blogon itt olvashatsz.

Hozott lámpával rendelhatő hasonló, ár minden esetben egyedileg: rendeles@bohodesign.hu

 

Festett legósdoboz

Nagyon vidám, nagyon színes, nagyon csajos legósdoboz készült, dombormintával, csillámporral, metál viaszokkal. Nálunk a Lego Elvendale  került bele, nagggyon passzol.  Nem hétköznapi jelenség, annyi biztos!

És fiús is készült a Hot Wheels kisautóknak (döbbenet, hogy félig van ez a hatalmas láda).

A doboz RENDELHETŐ! Ár méret- és mintafüggő

Ha saját színes bútort szeretnél: rendeles@bohodesign.hu

 

 

 

 

Szólj hozzá, kérdezz!

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát. részletek

Az Ön hozzájárulása A honlap böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljeskörűen működni. Hogyan lehet törölni/kikapcsolni a cookie-kat? Minden böngésző lehetővé teszi a cookie beállításainak változtatását. Viszont nagyon fontos, hogy mivel a cookie-k célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése esetén előfordulhat, hogy felhasználóink nem lesznek képesek weboldalunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében. Általában a böngészők „Beállítások” menüiben találhatók a cookie-kal kapcsolatos beállítások. A cookie-k beállításával kapcsolatban az alábbi linkek is segítségére szolgálnak, valamint további információt az egyes böngészők „Súgó” menüjében talál.

bezárás