Sütőtökös mákos gluténmentes. BOHOdesign kínálón.

A tegnapi extra hószünet miatt otthon maradtunk. Társasozás, kötögetés, civakodás:) És végre volt időm sütni valamit, de az átkozott diéta miatt ez nem olyan egyszerű (nincs is sok kedvem mostanában).
Van a nagy kedvenc fordított sütőtöktortám (recept szintén itt a blogon), amit egyszer már elkészítettem kukoricaliszttel és egészen finom volt (ugyanannyit használtam, mint sima lisztből), kicsit jobban morzsált, de vállalható.

Most valami kevésbé cukrosat, de azért lenyelhetőt szerettem volna sütni. Így jött az almás-mákos süti ötlete, de alma nem volt, sült sütőtök viszont igen. Halkan mondom, hogy minden sütőtökös sütit/levest/pürét stb sült tökkel érdemes készíteni, mert a főtt egy ízetlen sárga pempő, a sült pedig egy édes krémes dolog.

Tehát végtelenül egyszerű:

2 tojás – be a robotgépbe, együtt felverni a sárgáját, fehérjét
5-10 dkg cukor, méz, xilit ki mit akar – ezt a tojással együtt kikeverni
20 dkg sült sütőtök – szintén bele a masszába, ezt nem kell turmixolni, elég puha, szét fog málni
1 db lereszelt, darált, turmixolt alma + egy kis citromlé, héj- ez is bele!
2 tk fahéj
2 tk sütőpor
20 dkg mák
Összekevertem (ha túl sűrű, akkor mehet még bele tök, alma, tej, tejpótló akármi, valami nedves az a lényeg. Muffin formába kanalaztam, s 180 fokos sütőben megsütöttem. Lehet tortaformában vagy tepsiben is sütni, de őzgerinc vagy hasonló magas forma nem ajánlott, mert úgy nem tud átsülni a közepe, a széle pedig kiszárad.

A muffinformábaon nagyon hamar kisül, fontos, hogy nem szabad túlsütni, mert kiszárad és ez a süti szaftosan finom. És baracklekvárral! Ha végeztél tedd BOHOdesign sütikínálóra mindenképpen:)

Oszd meg másokkal is!

Facebook
Pinterest
Email

Szeretnél velem bútort festeni? Jelentkezz online tanfolyamaimra vagy találkozzunk valamelyik workshopon!

Online tanfolyamok

Workshopok

Nézz körül a blogon, böngéssz további  bútorfestő tippek, DIY megoldások között! Sok-sok év tapasztalatát osztom meg, rengeteg képpel és lépésről-lépésre tanáccsal. Ha kérdésed van, keress bátran!

További bejegyzések

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás